Zaterdag 25 februari werd in het Forum in Groningen de vijftigste Stripschapprijs uitgereikt aan Hans van Oudenaarden (1959), tekenaar van Donald Duck, Sjors en Sjimmie, Looney Tunes, Bob Evers en meer recentelijk Rhonda en Winona.

Met deze belangrijkste stripprijs van Nederland kan Hans van Oudenaarden, die woont en werkt in Baarn, terugkijken op een rijk oeuvre van meer dan 35 jaar.
Naast de Stripschapprijs werden ook de P. Hans Frankfurtherprijs, de Storyworld Publieksprijs voor het meest uitgeleende stripalbum van het afgelopen jaar, de Debutantenprijs en de drie prijzen van Album van het Jaar uitgereikt.Bij de uitreiking in het Groninger Forum, waar ook Storyworld is gevestigd, waren vele tientallen stripmakers aanwezig om dit jaarlijkse feest rond de Nederlandse strip mee te vieren. De uitreiking van de Stripschapprijzen wordt mede mogelijk gemaakt door Storyworld en GoodHabitz online trainingen in Eindhoven. De presentatie was door Robin Vinck en de productie door Jan Willem Winter, Het Stripschap en het Groninger Forum.

Heb je de uitreiking gemist? Bekijk ‘m dan hieronder terug.